Informatii sectia

CLINICA ONCOLOGIE MEDICALA

Sectia Clinica Oncologie Medicala dispune de 20 paturi oncologie medicala, 25 paturi de radioterapie,10 paturi ingrijiri paliative, iar pacientii oncologici beneficiaza de servicii moderne de diagnostic si tratament, monitorizare post-terapeutica atat prin serviciul de spitalizare continua, spitalizari de zi si Ambulatoriu de specialitate.

Afectiunile oncologice reprezinta o arie de patologie complexa din medicina si pentru o gestionare corecta necesita o buna colaborare intre specialistii implicati precum si o analiza amanuntita a datelor medicale furnizate de investigatiile efectuate.

Ingrijirea pacientului oncologic este personalizata pentru fiecare pacient, fiind asigurate tratamente pentru toate patologiile oncologice, fiecare caz este discutat in Comisia Oncologica de diagnostic si indicatie terapeutica cu scopul stabilirii deciziei strategiei terapeutice multidisciplinare si a secventialitatii metodelor de tratament.

Odata stabilit managementul optim al pacientului cu cancer, acesta poate beneficia de cele mai avansate tratamente si tehnologii conform ghidurilor (European Society of Medical Oncology, ESMO): chimioterapie, hormonoterapie, imunoterapie, terapie biologica si tratamente concomitente sau secventiale cu radioterapia. In cadrul celor 10 paturi de ingrijiri paliative se adiminstreaza tratamente suportive, simptomatice. De asemenea, pacientii beneficiaza si de consiliere psihologica.

In ambulatoriu de specialitate, pacientii sunt initial consultati si luati in evidenta oncologica, beneficiaza de tratamente specific oncologice, monitorizare terapeutica si post-terapeutica personalizata, second opinion, eliberare retete compensate si intocmire dosare medicale. Pacientii beneficiaza gratuit de tratamente oncologice asigurat prin Programul National de Oncologie.

Prin intermediul Sectiei de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Sf Apostol Andrei” oferim pacientilor cu tumori solide, acces la o gama complexa si completa de servicii moderne si integrate de diagnostic si tratament al cancerului, precum si de urmarire pe termen lung.

ACTIVITATE DIDACTICA:

Sectia Clinica Oncologie Medicala reprezinta centru de pregătire şi instruire pentru medicii rezidenti si pentru studenţii la Facultatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi.

INFORMATII PENTRU PACIENTI:

Documente necesare pentru prezentarea in vederea consultului/tratamentului oncologic:
- Bilet trimitere de la medic de familie
- Dovada existentei unei forme de asigurare medicala
- Copie carte identitate
- Buletin Histopatologic
- Bilete de iesire din spital/toate documentele legate de afectiunea oncologica si alte afectiuni coexistente

COMPONENTA SECTIE:

Echipa sectiei este formata din cadre didactice, medici oncologi cu vechime intre 1-20 ani, psiholog, farmacist, asistenti medicali cu vechime intre 5-35 ani, registratori, brancardieri, personal de ingrijire.

Medic Sef - Conf. Univ. Dr. Regebea Laura - cu dubla specializare, Radioterapie şi Oncologie Medicală.
Echipa medicala
Dr. Vasilciu Mariana – Medic Primar - Oncologie Medicală.
Dr. Ivan Iuliana Constantina – Medic Primar - Oncologie Medicală.
Dr. Vlad Mihaela – Medic Specialist - Oncologie Medicală.
Dr. Paduraru Marius Ionut – Medic Specialist - Oncologie Medicală.
Dr. Spiridon Stefania Florentina – Medic Specialist - Oncologie Medicală.
Tarlungeanu Camelia – Psiholog clinician
Apostu Andrada Maria – Farmacist
Asistent sef - Moroeanu Aurelia
Asistenti medicali - 31
Infirmiere/Ingrijitoare/Brancardieri / registrator- 24
Pregatirea personalului se face prin participarea periodica la cursuri de educatie medicala continua.
Umanitatea caracterizeaza atitudinea fata de pacient.

Şef secţie:
Conf. Univ. Dr. REGEBEA LAURA
Asistent şef:
MOROEANU AURELIA
Telefon Asistent şef:
0236 301452 (L-V, orele 07:00 – 15:00)
Ambulator Oncologie
0236 301229 (L-V, orele 08:00 – 16:00)

Adresa:

Str. Brailei, Nr. 177
Galati, Romania Cod Postal: 800578

Telefon Programari ambulator:

0236 / 301.213
0236 / 301.370

Telefon Pentru legaturi cu sectiile:

0236 / 301.111
0236 / 301.112